duminică, 17 august 2008

Confuzie

ma aflu sub influenta multor posturi citite de un anumit gen in ultimul timp, cu precadere cel al Kidhei si ma gandesc ca eu ma consider om cu blog, de fapt hosting gratuit la blogpsot, loc unde imi spun cate-un of, cate-o intamplare etc/
mi se pare penal sa iti consulti cititorii, sa te intalnesti cu ei sa le afli parerea, sa te exprimi tot timpul cu "cititorii mei", ah fanii mei (valoarea mea, valoare mea) doar daca desigur nu ai ridicat blogul la rang de arta. nu ma refer la cei care chiar scriu cate ceva ce merita a fi citit si luat in seama, ci la cei care sunt atat de penali incat dupa ce isi pun la status noul "articol" mai iti baga si un mass ca au mai cacat ceva creativ.

Asadar confuzia mea este, daca scrii o gramada de cacaturi zilnic, esti blogger sau cacanar?

20 pareri (bune sau nu):

Unknown spunea...

Eu de obicei imi pun post-urile la status. What does that make me? :P

mOntecOre spunea...

don't get me wrong...am zis ca dupa ce iti pui postul la status, mai dai si o gramada de maassuri cu linkuri catre noul "articol".

but that can make u whatever u want.

Unknown spunea...

hehe... stiu ca era o conjunctie acolo. trebuia sa pui si status si sa dai si mass ca sa te umpli de glorie. :) Eram curios cum vezi oamenii care pun doar la status. :P

mOntecOre spunea...

nu conteaza cum ii vad eu, ci cum sunt ei. tind sa cred ca eu doar observ (aici desigur exprimandu-mi subiectivismul la maxim)

O spunea...

Poţi să scrii tiruri întregi de căcat zilnic şi tot blogger te numeşti. Aşa l-au făcut ăştia: gratuit şi infecţios. Faci ce faci şi te trezeşti pe un blog plin de căcat. Dar, repet, este, înainte de toate un blog (deci eşti blogger, literalmente) şi abia apoi este un blog de căcat. Dacă te umfli în pene că mătăluţă (nu tu, e o a II-a singular generică) eşti ditai bloggeru' şi te irită ăştia micii care mişună pe la picioarele soclului tău, atunci eşti căcănar.

mOntecOre spunea...

multumesc pt lamurire dar confuzia inca persista... probabil din cauza ca eu ma incapatanez sa cred ca nu orice om cu blog e blogger. poate ma aflu intr-o mare confuzie dar mi se pare nedrept ca oricine si-a deschis un cont sa fie numit blogger. Am avut o discutie cu cineva care m-a numit astfel si m-a surprins deoarece cateva updatari din timp in timp nu imi dau titulatura de blogger.

A-30-something spunea...

Eu am incercat sa tin blogul "ascuns" prietenilor si cunostintelor sa vad daca il gasesc singuri. Sora-mea l-a gasit, la fel si alte 4 prietene, dupa care m-am trezit cu mail: "Auzi, tu ai blog si nu mi-ai zis?"
Dar tot nu imi pun la status / trimit mass-uri de fiecare data cand aberez ceva nou. Mi-e rusine...

PS: Merci ca m-ai adaugat in blogroll!

mOntecOre spunea...

eu l-am pus la inceput la status...MARE GRESEALA, mi-am dat seama ca nu imi place sa ma citeasca cunoscutii, sunt niste ganduri putin mai personale, niste chestii micute dar care pe mine ma entuziasmeaza dar nu le povestesc lor...acum ideile traznite care ar avea sansa sa apara pe aici sunt putin cenzurate de faptul ca ar putea citi si cei in cauza..

*te citesc de ceva vreme si era un lucru firesc..me likes u.

A-30-something spunea...

Awww thank you! Me starting to like you too, now that I'm reading you :D

mOntecOre spunea...

live comenting...imi place treaba asta...multumesc ca am pop-up si eu in lista ta...nu ma asteptam, dar e foarte Binevenit:p

Carina spunea...

Ligia a scris bine ce a scris acolo. Dar e greu de facut o delimitare perfecta intre blogger si om de blog. Multi oameni de blog ajung fara sa-si dea seama bloggeri. Din pacate am vazut un astfel de exemplu de curand. O persoana care scria foarte bine, aparent fara interes pentru trafic, care acum nu stie cum sa faca sa-si sporasca numarul de vizitatori. Pacat.

Anonim spunea...

Eu am blogul de aproape doi ani si am incercat sa-l tin ascuns inclusiv de sora-mea de care sunt foarte apropiata (intre timp a aflat ca am blog, dar nu stie care e). Pana cand m-a descoperit Leah...dar cu ea sunt in siguranta:)

Anonim spunea...

pfff... sa ai blog fara sa fii bloger..
da. se poate. cand iti permiti sa iti iei in pula toti "fanii" pe blog, singurul loc in care interactionezi cu ei, si ei sa se bucure si sa iti multumeasca de bagare in seama, atunci esti un fel de om normal care vede cat de penibil e sa iti pierzi juma de zi scriind pe blog si raspunzand la comentarii, sau citind alte bloguri si mentinand discutii electonice kilometrice.. nu esti blogher daca nu faci asta si inca una: sa faci TOT posibilul sa te intalnesti cu "fanii". deci daca nu faci nici asta, blogger.com te uraste. misto e ca atunci cand iti cunosti cititorii ai surpriza de a discuta in 20 min ce ai mai discutat o data de-a lungul a 6 luni pe blog si mess..

interesant e ca devii cacanar cand iti faci un blog pe care-l impingi fortat spre citire pe net (te bagi in seama cu comentarii pe la diversi, dai massuri, pui la status, orice forma.. ) .. adica sa te crezi mare scriitor talentat si sa iti agati "fanii" ..

ce mult am scris.. !

Anonim spunea...

.. a. si mai e de cacat sa ai moderarea comentariilor activa ;)

mOntecOre spunea...

@blur: nu prea stiu cum sa interpretez ce ai scris u aici but still - da, e penibil sa iti petreci uneori si mai mult de o zi, scriind pe blog si raspunzand la comentarii, si ma refer aici strict la situatiile in care u ii lingi la cur pe ei, ei pe tine ...dar cand poti sustine o conversatie, si nu doar de dragul de a te baga aiurea in seama, sau si atunci...cand descoperi ca mai scrie cate-unu ceva care te face sa iti dai seama ca mai exista oameni atunci zic eu ca se merita sa iti rupi putin din timp si sa apreciezi

da, probabil e de cacat sa ai moderarea activa, dar nu imi ia atat de mult timp sa le dau accept la toate (chiar nu stiu de ce o tin), deoarece "cititorii mei" nu vin in valuri

mOntecOre spunea...

si in apararea mea as putea spune ca e mult mai de cacat sa nu ai activata moderarea comentariilor, dar sa stergi orice opinie contrara debitatiilor expuse

Anonim spunea...

da... e un pic de caca sa stergi ce e de-a curmezisul.. dar cand io insir o balarie si apare unu` care se leaga de chestii personale, ii cam sterg refularile .. adica tu sa publici un articol despre salata verde si cartofi prajiti si io sa vin sa ma iau de maica-ta.. /:) pretty fucked up..

Anonim spunea...

a! si ar mai fi ceva.. nu mai stiu ce vroiam sa scriu :)))

mOntecOre spunea...

da, daca voi scrie de cartofii mei prajiti si un idiot se gaseste sa o adauge pe maicamea la ingrediente:)), da probabil nu il voi publica, dar eu am zis orice opinie contrara subiectului... acum o lungesc aiurea chiar nu stiu de ce am activata moderarea com, nu am un motiv foarte precis....dar daca tie ti se pare de cacat u will have to live with it (iar eu probabil o voi dezactiva in curand)

Dan spunea...

a fi sau a nu fi de cacat... asta e intrebarea. dar si daca esti de cacat, poti fi de cacat intr-un fel mai cool decat altul. sa ai blog fara sa fii blogger... io daca as avea blogu meu de exemplu... mi-as scrie toate frustrarile pe el si l-as tine secret. asta nu ma face oare mai de cacat decat aia care nu isi scriu frustrarile si se dau mari cu asta?

With each day of freedom i go deeper in my own cage...