duminică, 15 ianuarie 2012

Exista oameni rezonabili?


Oameni care sa se respecte si sa dezbata un subiect din puncte de vedere diferite fara a se jigni si fara a se supara? Oameni care sa aduca argumente valide or else sa taca dracului din gura?

Oameni care daca emit ceva sa isi asume orice ar putea isca dupa aceea? Si sa aiba ceva mai mult decat "e parerea mea" ca argument?

Am incercat sa fac lucrurile altfel decat in modul meu transant, sa pun problema defensiv si cu solutie la sfarsit. Nu merge! Logic ar fi sa revin la felul meu de-a fi si sa ma blochez in stupidul "asa sunt eu deh!" Insa vreau sa mai incerc sa vad daca gasesc oameni de bun simt care sa inteleaga ca nu totul este o drama si ca uneori desi sunt pcte de vedere diferite tot se poate ajunge la un respect comun si la un pod ce strabate cele 2 pareri.

Nu inteleg cum un om cu bun simt si cu un minim de inteligenta&experienta poate sa sustina ceva si apoi daca este taxat sa se incapataneze si sa zica: " e doar o parere" pai ma om bun, lasand la o parte retardarea acestui aspect, cum poti sa nu te gandesti ca orice actiune va provoca si o reactiune? Indiferent daca este corecta sau nu. Cert este ca atunci cand vezi lucrurile doar din unghiul tau si esti determinat sa nu auzi nicio parere contrara indiferent daca este una sincera sau nu, inseamna doar ca esti cu ochelarii de cal si e mai mare pacatul. De ce? Pentru ca oricat de nemernici ar fi unii, tot mai gasesti pe cineva in jur bine intentionat.


Nici eu nu imi recunosc greselile din prima tot timpul si apoi sa fac pe martira dar cand zece oameni zic ca sunt beata admit ca e posibil sa existe o sansa sa fi baut cam mult. Nu ma pun cu mainile in sold si zic "avem pareri diferite".

Voi continua sa taxez cand o sa vad ca ceva nu este in ordine. Si daca cineva ma va sanctiona la randul meu in mod sigur nu o voi da cotita ca doar nu am aruncat cu pietre.

Urasc sa argumentez cu oameni care nu au argumente dar au parerea lor.
Urasc oamenii care se caca pe ei de dragul artei.

4 pareri (bune sau nu):

Mihai spunea...

ah, nici nu stiu de unde sa incep. hai sa zicem doar atat: daca persoana din stanga e full of shit si persoana din dreapta e full of shit, s-ar putea sa fie ceva in neregula si cu tine.
vrei si argumente? :))

mOntecOre spunea...

da, baga. Cum sa fii si tu full of shit doar pt ca plutesti intr-o mare de cacat? Poate fi o consecinta dar nu poate fi numita drept scuza.

Mihai spunea...

ce cauti in marea aia de prosti? de ce ramai acolo? de ce te inconjori cu oameni din astia?

si care e problema daca cineva isi exprima parerea care nu coincide cu a ta, apoi spune "e doar o parere"? nu exista chestiuni in care lumea se poate contrazice? sunt prea putine adevaruri absolute pe lumea asta, tu cu siguranta nu le stii pe toate asa ca din punct de vedere statistic trebuie sa existe dati in care TU te inseli si celalalt are dreptate.

cred ca inteleg ce spui, dar ai expus problema foarte neclar.
1. daca e o dezbatere in care fiecare poate lua una din parti, n-ai nici un drept sa-i reprosezi ca difera de a ta.
2. daca e un adevar cert pe care persoana refuza sa-l accepte, nu inteleg cum poti sa pui la suflet ce gandeste (sau ce screme) un borderline retarded person. plus ideea de sus, reiterata.

mOntecOre spunea...

culmea e ca pun la suflet mai mereu dar aici era vorba de prieteni. sort of.

Da, statistic trebuie sa existe si acele dati in care EU nu am/avut dreptate (mai rar:D)

In general ma exprim neclar si incoerent pe blog pentru ca practic ma cert cu mine.

Aici ma refeream ca atunci cand scoti ceva pe gura sa fii pregatit sa iti asumi si reactiile de dupa. Nu sa te pui cu cracii in sus si sa urli ca era doar o parere si nu ai dat cu pietre. Sa fii pregatit sa argumentezi daca reactiile sunt nedrepte si daca e cazul, nu sa te blochezi in "oamenii sunt diferiti si au pcte de vedere diferite" no shit sherlock.

Deci nu pornea de la mine neconcordanta insa eu ma bag pe mine ca exemplu pt ca asa mi se pare normal, sa ma critic si analizez in acelasi mod cum o fac cu ceilalti.

With each day of freedom i go deeper in my own cage...