marți, 6 mai 2008

Stop staring or at least pay for it


azi in drum spre examen, citind pentru prima oara materia, in metrou (ca de obicei de altfel) am citit ceva foarte interesant (materia era: comunicare si protocol) si anume: "Orice privire adresata unui necunoscut poate fi considerata ca un act de agresiune daca depaseste 1,18 sec."


Propunerea mea ar fi ca in loc de tipa care se da cu Rexona peste transpiratie in loc sa se spele mai intai, dupa cum bine citeam pe undeva, sa fie afisate postere mari cu acest text, pe fiecare usa, geam, podea sau chiar tavan.


Mereu in metrou am intampinat probleme de genul cele 5 min depasesc way long cele 1,18 secunde...chiar ultima patanie a fost cand un tip se uita insistent la mine de cateva statii si eu incercand sa-l fac sa renunte l-am fixat cu privirea, crezand, ca la fel ca de obicei se va opri...eventual se va si ridica si apoi cobora (but tough luck nu am puteri de vrajitoare...inca)... dar nici macar asta nu am reusit, ci si mai bine: intr-o seara de duminca cand nu e nici naiba la ora 23:00 pe afara, io m-am ales cu un stalker...yeyyy my first one....si oricat de curajoasa si tupesita as fi a reusit sa ma sperie...am ajuns chiar sa stau 10 min in mec desi luasem pt la pachet crezand ca se va tira aka stalk somebody else...but again tough luck, era afara ma astepta dragutzul de el...ma gandesc ca poate o fi vrut sa ma conduca pana acasa ca's multi nebuni pe strazi. Intr-un final am reusit sa scap de el imprietenindu-ma brusc cu doua doamne, care bineintels s-au oprit la un moment dat (nu puteau sa stea si ele in bloc cu mine, le-as fi invitat la un pahar de apa cu lamaie=cola nu impart cu strainii).



Concluzia ar fi ca am ramas putin speriata dupa intamplarea asta, ca unui tip mai tinerel care se holba la mine, mie fiindu-mi foarte rau, i-am adresat o remarca de genul: "sunt interesanta nu??si eu m-as uita la mine"....si ca inteleg ca it's a free country si nu costa nimic privitul, dar daca tot te uiti poti si actiona (ceri un nr de telefon, faci un compliment, vomitzi eventual)-ma refer la uitatul pana iti cad ochii de atata studiat anatomia celui vizat.

6 pareri (bune sau nu):

Anonim spunea...

Sa stii ca holbatul este unul dintre sporturile mele preferate. :D Mereu analizez persoane prin metrou sau alte mijloace de transport. :) Dar, intr-adevar, nu fixez exagerat de mult aceeasi persoana. :D

mOntecOre spunea...

da si eu analizez dar astfel incat sa nu raman cascata pe aceeasi persoana, nu e un lucru rau si nu ma deranjeaza daca te uiti ce si cum, dar nu insistent:p

KamZara spunea...

Mare e gradina Domnului si multi au sarit gardul in ea...
Ai povestit foarte amuzant intamplarea, eu cred ca as fi ramas cu oaresce sechele :))

Anonim spunea...

Cand eram mai tanara, si eu ii fixam pe cei care se holbau la mine. Acum, pur si simplu ignor.
DIn cate imi amintesc, o singura data am fost urmarita de un obsedat, doar ca eu nu am fost chiar atata de norocoasa. Era in scara la mine si a venit dupa mine pe scari.
Aveam vreo 17 ani ...
Mi-am dat seama destul de tarziu ce facea de fapt... ma tot intreba daca Marius sta la etajul 1,,, poate la 2 sau la 3. I-am spus clar ca nu e niciun Marius in bloc, dar el insista sa mai stau (ma tinea strans de mana).
Cand m-am uitat un pic mai jos, omul se masturba.
Am fugit cat m-au tinut picioarele si am cam ramas cu sechele - o perioada buna de timp, nu am mai intrat singura in scara (o sunam pe mama la interfon).

Mai bine scriam un post pe blog :p

mOntecOre spunea...

@kamzara:si eu am ramas cateva zile socata, paranoia la maxim dar cu timpu' uiti.



@katrina: haha mi-ai povestit de faza aia, eu am sunat-o pe mirela si am tinut-o la tel ca sa ma calmezeze cat de cat, ca o luasem pe aratura rau... de frica.

si faza cu holbatu insistent ca reactie la holbatul cuiva din cauza ta am inceput sa o practic ca am avut noi o discutie, si de at mi-am pus in ambitie sa iau privirea ultima....but not always works.

Unknown spunea...

Ce povestea katrina, asemanator, min s-a intamplat si mie. Oricu pt cei care se uita mai mult de cateva minute insistent am pregatita o privire "fuck off" si asta e.

With each day of freedom i go deeper in my own cage...