miercuri, 27 aprilie 2011

Prin viata...prin metrou


Ma cutremur de ce imi dau seama, de relationarea cu semenii. Ma inspaimanta sa vad cum percep unii durerea celuilalt si ce lume interioara pot avea. Limitata. Si nu cred ca datorita egoismului ci a capacitatii inexistente de a iesi din propriul univers. Egoismul se dezvata, despre ingustime nu stiu.

Nu as vrea sa trec prin viata alaturi de oameni cu care ies doar la un suc, ci cu oameni care sa fie acolo pentru ca este de DATORIA lor, fara sa le multumesc, fara false pudori. Consider ca iti poate fi aproape doar o persoana care a avut acces la tine, te cunoaste mai indeaproape de o cafea si de-o iesire la munte, si de aceea nu ar trebui sa mai existe nevoia de aceste (false) politeturi.

In aceeasi ordine de idei, exprimarea "Paste fericit" intre doua persoane apropiate mi se pare de tot cacatul, mai ales daca si-l fac cumva impreuna. Eu am ales sa folosesc Paste linistit pentru a adresa o urare necunoscutilor si tot as fi vrut sa le zic numai celor apropiati mie, insa contextul mi-a adus aminte ca nu traiesc in pustietate.

Oricum stiu ca am si oameni d'aia si d'aia in raza mea de existenta..ceea ce este aproape bine.

As vrea sa existe mai mult decat orice pe lumea asta Loialitatea. Noi, oamenii suntem legati de sentimente si de interese, dar niciunul nu acopera si forul suprem: acela al loialitatii izvorate din sentimente pure. Am citit undeva ca muzica aduna oamenii iar traditiile ii unesc. Asa e, dar pana la a urma traditiile oamenii trebuie sa inteleaga, sa stie si sa simta. Si pot simti de abia dupa ce cunosc. Si cel mai probabil cunosc dupa ce vad si dupa cum sunt educati. Iubirea pentru semeni vine ca urmare a unui exemplu.

Daca am fi manati prin viata de valori si nu de interese, care oricum se pierd si se mai si schimba de la un moft la altul, cred ca Pamantul ar fi mai fericit de experienta de a ne gazdui. Sau eu as fi mai impacata. Una din doua.


A murit tatal unei cunostiinte si mi se rupe sufletul pentru ea. Si nici macar nu mi-e prietena.

4 pareri (bune sau nu):

Anonim spunea...

Dragostea este misterul între doi oameni, nu asemănarea dintre ei. („Magicianul” de John Fowles)
imi place diferenta dintre tine si Simona; si asta spune multe ... cel putin in lumea virtuala .

o zi buna

Anonim spunea...

Cine este Simona? Si care este diferenta care spune multe?

Elena spunea...

Eu te consider prietena chiar daca iesim doar la un suc sau la o plimbare la munte, pentru ca stiu ca esti intodeauna acolo cand am nevoie doar de cineva sa ma asculte. Inclin sa apreciez mai mult lucrurile marunte decat gesturile marete lipsite de sens. Multumesc

mOntecOre spunea...

@elena - nu-mi permit sa ma consider prietena apropiata doar din cateva iesiri, insa da gesturile mici si marunte tind sa conteze pt oamenii care au ochi sa vada si nu se pierd in gesturile alea mari si fara sens(ipocrite se mai cheama uneori).

Asta nu inseamna ca nu mi-esti aproape de suflet.

With each day of freedom i go deeper in my own cage...